maanantai 15. marraskuuta 2010

Ääni pikseleille

Erilaisten linkkien kautta satuin taas vaihteeksi imdb:n sivuille. Tutkailin missä elokuvissa Liam Neeson on näytellyt ja listalla tuli vastaan Fallout 3. Näköjään herra Neeson näytteli pelaajahahmon isän repliikit. Tätä seurasi useiden Fallout 3:n gameplay-videoiden tutkailu ja kyllähän se pelissä esiintyvä ääni sai yhtäkkiä paljon tutumman soinnin. Nyt joka kerta kun Fallout 3:n pelaajahahmon isä puhuu, samalla puhuu myös Rhas Al Ghul, Qui-Gon Jinn ja Aslak.

Aloin kaivella lisää ääninäyttelijöitä eri  peleistä ja kävi selväksi kuinka kasti on viime vuosina kasvanut selkeästi isommaksi ja nimekkäämmäksi. Fallouteista tuttu on myös Ron Pearlman kertaamassa yhtä mielestäni legendaarisimmista ja kyynisimmistä lauseista: "War. War never changes". Yllättävää oli, että The Guildista tunnetuksi ponnahtanut Felicia Day on yksi uusimman Fallout: New Vegasin kohtuu tärkeistä äänistä. Samasta pelistä löytyy myös Matthew Perry.

ja hyvä esimerkki siitä kuinka monipuolinen ja taidokas ääninäyttelijä voikaan olla ja silti jäädä pimentoon suurilta massoilta on Jennifer Hale. Hänen esiintymisistään peleissä on tehty hieno kokoelma Daniel Floydin toimesta.

Täytyy sanoa, että imdb on erittäin näppärä tapa selvittää pelien ääninäyttelijöitä, sillä joissain tapauksissa kyseisiä tietoja on vaikea löytää ennen lopputekstejä. Ja pakko vielä lopuksi mainita, että oma henkilökohtainen suosikkini on kuitenkin nyt ja aina David Hayterin  Solid Snakena Metal Gear -sarjassa ja aivan erityisenä mainintana Metal Gear Solid PSX:lle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti