perjantai 16. huhtikuuta 2010

tri-ACE

Kehitystiimi tri-ACE julkaisi vasta uutukaisensa Segan kautta; Resonance of Fate on valtavirrasta poikkeava, todella omaperäinen ja vaikeustasoltaan musertava JRPG (japanilaiseen tyyliin tehty roolipeli). Edelleen on lämpimät muistot tri-ACEn useista aiemmista peliprojekteista, kirkkaimpana tähtenä omissa muistoissani juurikin tähtimeri, Star Ocean: The Second Story PSX:lle.

Resonance of Fate on typerästä nimestään huolimatta ainakin ensikosketuksella (muutama chapteri parista kymmenestä takana) erittäin mielenkiintoinen peli, jossa syvyyttä riittää ja oppimiskäyrä on korkea. Turpaan tulee paljon ja usein jos ei viitsi paneutua taistelusysteemin hienouksiin, aseiden kustoimointiin ja sivutehtävien koluamiseen. Hahmot ovat tavanomaista japsirope tasoa ja käsikirjoitus ainakin vielä toistaiseksi samaa luokkaa, mutta itse olen oppinut pitämään molemmista aspekteista, ikään kuin söpöistä mutta vähän hölmöistä koiranpennuista.

Resonance of Faten arvostelut eivät tee oikeutta pelille ja sen huomaa myös monien pelisivustojen tarjoamasta palvelusta jossa näkee pelikriitikon antamat pisteet sekä keskiarvon pelaajien antamista pisteistä. Jälkimmäinen keskiarvo on poikkeuksetta ollut 1-10 asteikolla olevilla arvosteluilla 1-1.5 pistettä korkeampi kun peliarvostelijan pisteet ovat siinä 7-8 sektorilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti