keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Pelinkehittäjän näkökulma

Suuntaa selaimesi kohti YouTubea jaDaniel Floydin videoita. Miehen videoilla on aivan kertakaikkiaan mahtavaa asiaa peleistä, pelaajista ja pelikulttuurista. Ja siitä miten edellämainittuihin suhtaudutaan.

Erityisesti hänen videonsa pelien moraalisista valinnoista, miksi naiset eivät kiinnosta pelaamisesta kuten miehet ja kuinka pelaajien tulisi puolustaa omaa harrastustaan valtavirran (väärinymmärryksien ja tietämättömyyden aiheuttamilta) syytöksiltä.

Ja erityisesti viimeisenä mainittuun haluan kantaa oman korteni kekoon.  Pelit ovat "nuori" media, nehän kehitettiin alulle vasta 1962 ja nykyinen pelibuumi iski vasta 90-luvun lopulla. Tämä aiheuttaa sen, ettei valtavirta ota niitä vakavasti. Ne ovat lasten leikkejä joissa ei saisi olla mitään arkaluontoista? Kuten Daniel Floyd sanoo videossaan, leffoissa on tutkittu ihmismielen pimeimmät sopukat jo ajat sitten, niissä on käsitelty seksuaalisuutta ja niisä on käsitelty sotaa, vainoja ja jotakuinkin kaikkea mitä ihmishistoriassa on jo tapahtunut tai epäillään tapahtuvan. Toivotaan että tämä nyt on vain asennekysymys ja että sen muutokseen ei menisi liian pitkä aika. Sopii muistaa, että erinäisistä leffoistakin on vielä kukkahattutätejä itkemässä milloin mistäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti