keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Raskasta

Tiedän että blogin aihe on pelit ja pelikulttuuri sekä sen ilmiöt. Nostanpa kuitenkin tässä pöydälle asian jota minultakin on joskus kyselty: miksi kuuntelet niin raskasta musiikkia?

Heavy on löytänyt tiensä myös peleihin; ja mielestäni aivan syystä. Peleissä käsitellään nykyään myös rankkojakin aiheita joiden yhteydessä sitä voi kuulla, mutta varsinkin nopeatempoisissa kohtauksissa oikeanlainen musiikki on kaiken A ja O ja sellaisiin tilanteisiin raskaampi, nopeatempoinen musiikki sopii yleensä kuin nokka päähän. Esimerkiksi Trivium teki kappaleen Shattering The Skies Above peliin God of War III - ja lopputulos oli mahtava!

Haluaisin tähän väliin huomauttaa jotain minkä olen huomannut jo ajat sitten: verrattuna monien muiden genrejen musiikkiin -tekno, pop ja jenkki-rap erityisesti - heavy-bändien sanoituksissa on kuitenkin yllättävän paljon sanoituksia, joissa ihmetellään maailman julmuutta ja kysytään miten siitä voisi tehdä paremman paikan. Tämä siis hieman paradoksina siihen kuinka paljon raskasta musiikkia kuullaan peleissä juuri niissä rankemmissa kohtauksissa. En kuitenkaan muista noin yleisesti ottaen noista kolmesta genrestä aiemmin mainitsemani kaltaisia biisejä äkkiseltään muita kuin Michael Jacksonin We Are The World. Antipatiani kohdistuu nykyään erityisesti viime aikoina tuotettuun pop-paskaan jossa on käytetty autotunea - joten laulutaidottomat Akonit ja Rebecca Blackit voivat suksia minun puolestani suoraan suohon.

Heavy on se tärkein musiikin genre itselleni koska se on rehellistä: ei autotunetettua paskaa vaan hyvällä asenteella ja oikealla taidolla tehtyä musiikkia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti