maanantai 26. lokakuuta 2009

Resident Evil 5 PC-versio ja sen ongelmat

Tästä minun piti kirjoittaa jo jokin aika sitten, mutta ulkomaanreissu tehokkaasti sekoitti pakkaa ja pisti unohtelemaan vähäpätöisempiä asioita. Tosin ottaen huomioon kuinka huonosti Capcom on kääntänyt Resident Evil 5:n PC:lle, ei varmaankaan pitäisi puhua vähäpätöisestä asiasta. Pelin kontrollit ovat äärimmäisen kömpelöt PC:tä ajatellen. Kyllä niillä pärjää, mutta piru vie osataan sitä varmasti paremminkin Capcomilla. Ja noin 5 tuntia peliä takana täytyy sanoa, että tarina ja koko Resident Evil -saaga alkaa kyllä vesittyä ja mennä suoraan sanoen päin persettä sitten neljännen osan. Ensimmäiset kolme alkuperäistä Resident Eviliä olivat mahtavan tunnelmallisia ja tosiaan tuntuivat Resident Evililtä. Nykyinen splattermeininki jossain kirkkaassa Afrikkalaiskylässä ei vastaa sitä mitä itse olen oppinut RE -peleiltä odottamaan. Ja olkoot liikkuminen ja teleporttiarkut kuinka kankeita tahansa, ne kuuluvat RE:hen.

Mutta RE5:n PC-versioon... Ensimmäinen ongelma tuli kun koitin asentaa peliä. Installeri oli japaniksi tai kiinaksi tai millä kielellä nyt olikaan. Ainakin sellaisilla merkeillä varustettuna, ettei Wintoosa oikein meinannut ymmärtää mistä on kyse. Sen verran on kuitenkin tullut käyteltyä PC-koneita, että sain asennettua pelin kun tiedän mikä painike on mikäkin defaulttina. Toinen ongelma tulikin sitten varsin pian ilmi kun pääsi itse peliin: kaikki tekstit edelleen ihan käsittämättöminä merkkeinä, jotka ei tavalliselle länsimaalaiselle pulliaiselle ihan tuttuja olleet.

Kävin kertaalleen vaihtamassa levyt GameStopissa josta olin pelin ostanut. Kyselin ongelmaan ratkaisua liikkeessä ja kokeilinpa levyä viidessä eri PC-koneessa. Molemmilla levyillä ja kaikissa tapauksissa sama juttu.

Jätin Capcomille sähköpostitse tukipyynnön ja unohdin koko asian kun häippäsin reissuun. Palattuani oli kuin olikin tukipyyntöön tullut vastaus jolla sai pelin asennettua englanniksi. Liitän ne tähän ihan siltä varalta että jollakulla on samaa ongelmaa kuin minulla.

"If the Installer for Resident Evil 5 is displaying in Japanese, please do the following to start the Installer manually in English:

[Windows XP]

Click on Start
Click on Run
type in cmd in to the Run Dialogue box to bring up the Command Prompt window
type : d: [return] (where "d" is your DVD drive which has the disc in)
type : setup /L1033 [return] - This will start the installer in English

[Windows Vista]

Click on Start
Click into the Start Search box
type in cmd in to the Start Search box to bring up the Command Prompt window
type : d: [return] (where "d" is your DVD drive which has the disc in)
type : setup /L1033 [return] - This will start the installer in English"

Mietin vain, että mistäs pirusta tuollaiset pitäisi tietää kun ei ole moisesta mitään mainintaa ohjekirjassa ja defaulttina (kieliasetuksista huolimatta) koko paska haluaa asentua japanikiinaksi?

9 kommenttia:

  1. Kiitti ihan v*** tost oli kyl todella paljon apua kun kerran ostin pelinkin niin meinasin jo heittää sen takasin kauppaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tästä Tierosta Täältä Ki Päi :)

    VastaaPoista
  3. Joo mua vitutti ihan sairaasti meni monta peliä ja aikaa hukkaan.
    No kiitos tästä paljon..

    VastaaPoista
  4. Voiko tota saada muutettua jo asennettuun peliin kun ei ole cd:tä :(

    VastaaPoista
  5. Ei kyllä mitään hajua saako muutettua jo asennettuun peliin. Ei muuta kuin postia Capcomille ja odottelemaan vastausta!

    VastaaPoista
  6. kiitos tästä :) uusi ongelma vaan sattu kohdalle kun piti alkaa pelaamaan alusta, kun olin jo ehtinyt chapter 3.1 :s

    VastaaPoista
  7. Kiitokset tästä...

    VastaaPoista
  8. Taitanee kyllä tuo peli lentää ihan just roskikseen.. Asennus kestänyt pian 2 tuntia :/ oli kyl viimenen peli jonka ostan aitona..

    VastaaPoista
  9. Ne jotka on asentanut pelin kiinaksi ja haluavat pelata sitä englanniksi: Menkää launcheriin ja vaihtakaa vasemmasta yläkulmasta "language" palkista english.

    VastaaPoista